Jongeren van de werkgroep M25 gaven de bezoekers kaarsjes mee (Foto: Jos Westgeest).

Overleden dierbaren herdacht bij 'Allerzielen in 't Licht'
Laatste update: 9 november 2017 om 12:04

NOORDWIJK - 'Voor wie steek jij een kaarsje op?' Onder dit motto werden vorige week donderdag in het teken van de traditionele Allerzielenviering overleden dierbaren herdacht.

Van oorsprong een rooms-katholieke herdenkingsdag, maar tegenwoordig veel breder aangegrepen om een overleden vriend, vriendin of familie te herdenken. Of in het licht plaatsen.


Op de rooms-katholieke begraafplaats aan de Gooweg was iedereen welkom om zijn of haar gevoelens op eigen wijze tot uiting te brengen. Niet alleen bij een urn of graf, maar ook op verschillende 'stilteplaatsen'. Onder het genot van een warme drank werden er ook met elkaar herinneringen opgehaald.


De hele dag bezochten mensen de begraafplaats en ook voor het avondprogramma was veel belangstelling. Men kon deelnemen aan activiteiten als bloembollen planten, herinneringsvlaggetjes schrijven of tekenen, luisteren naar mooie muziek, zang en gedichten, bloemstukken maken, kaarsen opsteken etc.
Het Afscheidshuis Barbara was open en in de grote tent werd koffie, thee, warme chocolademelk en bisschopswijn geschonken.


'Allerzielen in 't Licht is een initiatief van Parochiekern Sint Jeroen en Maria ter Zee in samenwerking met Uitvaartverzorging Barbara Noordwijk.


Doel van 'Allerzielen in 't Licht' is om iedereen de gelegenheid te bieden om op een eigen manier, ondersteund door familie, bekenden en lotgenoten, een overleden dierbare te herdenken, passend in een moderne samenleving van gelovige en niet-gelovige mensen.