Complimenten voor Van Nispen zijn slechts 'pleister op de wonde'
Laatste update: 9 november 2017 om 11:38

DE ZILK - De laatste plaats van Van Nispen in de Derde Klasse A op de zondag voelt wat onnatuurlijk aan.

De ploeg uit De Zilk die de aflopen jaren steevast meedeed om de top vijf in die competitie bungelt nog zonder competitie-overwinning stijf onderaan. Nu ASC de derby tegen Warmuda won, is het gat met de huidige nummer dertien, Bernardus, met de Zilkers opgelopen tot vijf punten. De Zilkers verloren op hun beurt namelijk weer met 1-0 van FC Rijnland.


Nu is dat op zich geen schande. De ploeg uit Leiden strijdt momenteel met Altior om de koppositie in de Derde Klasse. Maar dat de ploeg uit De Zilk na zeven duels nog geen pot weet te winnen baart zorgen. Volgens keeper Tom van Maris zijn de personele problemen waar het elftal van René Ras mee te kampen heeft, net iets te veel van het goede. "Mike van Haaster en Dick Verhoeven waren we al wat langer kwijt. In de de afgelopen twee duels kon Sjors Meiland niet meedoen. Thijmen Pompe viel zondag ook nog uit. We blijven met steeds minder eerste elftal waardige spelers over. Het is allemaal net even te veel."


Het enige sprankje hoop dat de doelman nog heeft is de inzet die tegen FC Rijnland wél zichtbaar was van zij elftal. "De wil en de motivatie was aanwezig. We toonden aan dat we ervoor streden. Het is een 'pleister op de wonde', maar die jongens van FC Rijnland vertelden ons achteraf dat als we zo bleven spelen de punten vanzelf zouden komen."