Oud-Noordwijker Diederik van Maren debuteert als schrijver met een boek waarin hij aan vrouwen uitlegt hoe mannen daten (Foto: pr).

Boek Diederik van Maren met datingtips voor vrouwen
Laatste update: 9 november 2017 om 11:34

NOORDWIJK - Vrijdag 10 november komt oud-Noordwijker Diederik van Maren naar Het Cultuurcafé aan De Keuvel om te praten over zijn eerste boek 'Trouwen of SEX?', dat sinds kort in de winkel ligt.

In het boek heeft 'lovecoach' Van Maren een aantal van de gesprekken opgetekend die hij had met vrouwen die daten met als doel om een serieuze, langdurige relatie met een man te krijgen. "Ik doe dat al heel lang. Met tips en tricks leg ik ze uit wat ze nu wel en ook wat ze in ieder geval niet moeten doen. Een man die uit is op een serieuze relatie zal midden in de week contact leggen en bijvoorbeeld voorstellen om op zondagmiddag op het Noordwijkse strand een wandeling te maken en daarna gezellig wat te drinken. In het boek wordt helder uitgelegd hoe de meeste single mannen denken over daten en dan vooral kort-door-de-bocht daten. Wat hun gevoel daarbij is en hun inlevingsvermogen."


"Van zo'n inkijk in het denken van mannen kunnen datende vrouw hun voordeel doen. Hoe maak je als single vrouw de juiste keuzes en hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je zelf de regie in handen houdt, positief in het leven staat, in het nu leeft en vooruit kan kijken zijn een aantal van de aspecten die aan bod komen. Antwoorden worden gegeven op vragen zoals: wat vertel je over jezelf? Is het slim om meteen al te gaan zoenen? Hoe zorg je dat er een vervolgafspraak komt? En misschien wel de belangrijkste wat moet je doen om de liefde van je leven te vinden en hem te behouden? Ik ben vrouwen tegen gekomen die een serieuze relatie willen en voor zichzelf de conclusie hebben getrokken dat de man op het witte paard wel een keer langskomt. Die help ik ook uit de droom. Ga niet avond aan avond 'banken', maar ga er op uit en dan vooral niet naar singlesfeesten."


Van Maren woonde vanaf 1990 tien jaar in Noordwijk. Hij werkte er met plezier als makelaar en in de horeca. Tot twee jaar terug was hij een succesvol makelaar op Ibiza. "Gaandeweg werd duidelijk dat ik weer naar Nederland wilde terugkeren. Ik miste mijn familie en vrienden en dat typische Nederlandse gevoel." Met Noordwijk heeft hij een speciale band gehouden. "Als ik Noordwijk binnen rij voel ik mij direct weer thuis." 


Diederik van Maren is vrijdag in Het Cultuurcafé te gast bij een borrel voor single vrouwen. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis.