Auteur Arthur Japin (Foto: pr).

Russische avond met Arthur Japin in Cultuurcafé
Laatste update: 9 november 2017 om 11:32

NOORDWIJK - Arthur Japin is donderdag 9 november te gast bij Het Cultuurcafé aan De Keuvel 1.

Tijdens een Russische avond interviewt Bob Kappen de schrijver over zijn nieuwste boek 'Kolja', over de broers Tsjaikovski en Sint Petersburg, en zijn interesse in Rusland. Japin schreef eerder het boek 'Vaslav' over de legendarische Russische balletdanser.

Het boek Kolja gaat over een achtjarige, doofstomme jongen, die door de broers Modest en Pjotr Iljitsj Tsjaikovski wordt opgevangen. Vele jaren reizen ze met deze Kolja door Europa en bevrijden hem uit zijn isolement. Wanneer de beroemde componist onverwacht overlijdt, twijfelt Kolja direct aan de officiële doodsoorzaak. De ware toedracht wordt angstvallig verzwegen, maar stilte kent voor een dove als Kolja geen geheimen.


Hij heeft drie dagen – tot de staatsbegrafenis – om de waarheid te achterhalen. Maar terwijl Sint-Petersburg gonst van de geruchten, rijst de vraag of hij de Tsjaikovski's, die hem leerden spreken, niet beter dient door nu te zwijgen.


Aanvang 19.30 uur, toegang € 15,-- (incl. hapje en drankje in Russische stijl). Kaarten zijn verkrijgbaar in Het Cultuurcaféen en via de website.

 

Meer info: http://www.noordwijkticket.nl