Alle activiteiten in de Tempelzaal zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Tijdens de herfstvakantie is het museum open van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag (Foto: pr).

Aan de slag als archeoloog in het Rijksmuseum van Oudheden
Laatste update: 6 oktober 2017 om 11:55

LEIDEN - Tijdens de herfstvakantie (van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober) mogen kinderen zelf aan de slag als archeoloog in het Rijksmuseum van Oudheden.

Aan grote onderzoekstafels in de Tempelzaal nemen ze Romeinse munten onder loep om te achterhalen hoe oud die zijn. Ook zijn er scherven van echte oude potten en vazen om na te tekenen en bakken vol opgegraven materialen die bestudeerd en gesorteerd moeten worden. Iedereen die mee doet krijgt een archeologendiploma. Op zaterdag en zondag 14 en 15 oktober staat er een virtueel avontuur langs Romeins forten op het programma: RoMeincraft.

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober staat Stichting VALUE in het museum met RoMeincraft. Liefhebbers van het digitale bouwspel MineCraft en Romeinen kunnen met computers, een groot scherm en een VR-bril naar hartenlust virtuele forten, torens en muren bekijken, nabouwen en opgraven. RoMeinCraft gebruikt (archeologische) informatie over echte Romeinse bouwwerken die zijn gevonden langs de Romeinse Limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk. Die liep dwars door Zuid-Holland, en langs Leiden. Spelers kunnen zelfs een virtuele wandeling langs de forten van de Limes maken.


Het kindertekenatelier 'Studio RMO' is de eerste week van de vakantie gesloten. Op 20 oktober gaat het opnieuw open, gelijk met de nieuwe tentoonstelling 'Nineveh - hoofdstad van een wereldrijk'. Vanaf dan zijn er ook tekenopdrachten en kleurplaten in de Tempelzaal en een kinderaudiotour over Nineveh. Dat was drieduizend jaar geleden de hoofdstad van het machtige Assyrische rijk, in het oude Nabije Oosten. De audiotour is ook te gebruiken voor de avonturen van tv-presentatoren Klaas en Nienke in de museumzalen over de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen.


Alle activiteiten in de Tempelzaal zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Tijdens de herfstvakantie is het museum open van 10.00 tot 17.00 uur, ook op maandag. Op donderdag 19 oktober is het museum gesloten.

Rijksmuseum van Oudheden vindt men aan het Rapenburg 28. Voor meer info zie de website.

 

Meer info: http://www.rmo.nl/herfstvakantie2017