Op het NK Scoutingzeilen werden de Leidse scouts heel knap tweede (Foto: pr).

Leidse waterscouts 2e op NK Scoutingzeilen
Laatste update: 6 oktober 2017 om 11:52

LEIDEN - Afgelopen weekend hebben een aantal Leidse scoutinggroepen mee mogen doen aan de landelijke scoutingzeilwedstrijden, een krachtmeting tussen de sterkste teams van de verschillende scoutingregio’s door heel Nederland.

Deze wedstrijden, gehouden in Harderwijk, trekken ieder jaar een paar honderd scouts richting de Harderhaven. Voorafgaand aan deze wedstrijden zijn er regionale kampioenschappen gezeild waarbij de sterkste zich kunnen plaatsen voor het ‘Nederlands kampioenschap’ scoutingzeilen.


Dit jaar mochten er uit de regio, bestaande uit 19 waterscoutinggroepen uit 13 gemeenten, maar liefst drie Leidse scoutinggroepen deelnemen aan deze wedstrijden: De Jan van Galen, Lodewijksgroep en de Waingungagroep. De scouts van de Waingungagroep hebben dit jaar zich van hun sterkste kant laten zien in de klasse tot en met 15 jaar.

Zij behaalden maar liefst de tweede plaats van de 23 deelnemende boten!
"Laten we hopen dat we in de aankomende jaren ons weer van onze beste kant kunnen laten zien en wederom veel Leidse scouts richting de wedstrijden mogen sturen", aldus de organisatie.