Drie korte voorstellingen zorgen voor een avondvullend programma (Foto: pr).

Het Debuut op 11 oktober
Laatste update: 6 oktober 2017 om 11:47

LEIDEN - Maak kennis met een verfrissende beeldende manier van theater maken en laat je zintuigen prikkelen.

Rudolphi Producties presenteert met Het Debuut de talenten van de toekomst. De beste voorstellingen van de Nederlandse theaterscholen zijn geselecteerd tijdens het International Theatre school (ITs) Festival. Ontmoet de theatermakers van de toekomst op woensdag 11 oktober om 20.30 uur in Theater Ins Blau.

Drie korte voorstellingen zorgen voor een avondvullend programma. De geselecteerde voorstellingen en makers voor Het Debuut 2017 zijn:
'The place to be' van Koen van der Heijden & Hidde Aans-Verkade (Mimeopleiding, Academie voor Theater en Dans Amsterdam) is een voorstelling over het ploeteren van de mens, waarin de grenzen van het lichaam worden opgezocht. In een ogenschijnlijk zinloze exercitie van tillen, slepen, vallen en opstaan zitten twee vast in een absurde en lege wereld, volledig afhankelijk van elkaar. Meedogenloos en teder tegelijk, een gevecht zonder agressie.


'What sounds like now' van Nick Livramento Silva & Joey Schrauwen (Toneelschool, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem / Performance, Toneelacademie Maastricht). What sounds like now is een freestyle rap performance. Het is een poging om de binnenwereld zonder schaamte het toneel op te sleuren. Niets staat vast behalve een paar spelregels, die gedurende de avond zomaar kunnen veranderen.


'The seed of life' door Romano Haynes (Acteursopleiding, Toneelacademie Maastricht) Een kind van twee culturen, Kaapverdisch en Surinaams. Het verhaal dat Romano raakt aan hoe wij ons allemaal verhouden tot onze afkomst en onze ouders. Bij de geboorte ligt de toekomst open en is alles mogelijk. Maar terugkijkend op het leven blijkt het verloop vaak grimmiger. Een eerbetoon aan de moeder, haar warmte, kracht en eindeloze doorzettingsvermogen.


Uitgangspunt van Het Debuut is het landelijke publiek kennis laten maken met de nieuwe generatie theatermakers. De drie voorstellingen in Het Debuut zijn uit 52 voorstellingen tijdens het ITs Festival geselecteerd. Op het ITs Festival laten alle podiumkunstenopleidingen in Nederland zien wat afstuderende theatermakers gemaakt hebben. Rudolphi Producties is de thuishaven voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Rudolphi Producties kiest voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast. Met Het Debuut zet ze de nieuwe generatie makers in de schijnwerpers.


Kaarten à € 17,-- (CJP € 14,50) kan men reserveren via de website.

 

Meer info: http://www.theaterinsblau.nl