DoCoS JO-13-team, het beste Leidse team in het Haring- en Wittebroodtoernooi 2018, tevens winnaar van de sportiviteitsprijs (Bron: pr/DoCoS).

Haring- en Wittebroodtoernooi is een prooi voor Volendam
Laatste update: 6 oktober 2017 om 11:35

LEIDEN - Het 28e Haring- en Wittebroodtoernooi voor voetballertjes onder dertien jaar is opnieuw gewonnen door FC Volendam. De oranjehemden wonnen in de finale na strafschoppen van Quick uit Den Haag.

Beste Leidse team was, voor het eerst in jaren, DoCoS dat als zesde eindigde en bijvoorbeeld de beste voetbaltalenten van stadgenoot UVS achter zich liet. DoCoS won tevens de sportiviteitsprijs. Het team van DoCoS bestond niet alleen uit talentvolle voetballende jongens maar telt ook drie voetballende meisjes.


Prijsuitreiking
De prijsuitreiking werd verzorgd door wethouder van sportzaken Paul Dirkse. De wethouder vroeg van de deelnemers bijzondere aandacht waarom het Haring- en Wittebroodtoernooi zo heet en dat leverde als leuke antwoord op: "We krijgen bij de lunch haring en wittebrood". De voetbalselecties van de 12 deelnemende verenigingen kregen tijdens het toernooi zondag een lunch met haring die is aangeboden door de 3 Octobervereniging.