Vanuit de mêlee voor het doel van VVSB tekent Joel Tillema de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg aan (Foto: pr/Jan Jungerius).

Rijnsburgse Boys - VVSB is voer voor psychologen
Laatste update: 3 oktober 2017 om 15:31

NOORDWIJKERHOUT - Rijnsburgse Boys en VVSB vechten - of beter gezegd ploeteren - op zoek naar geluk. Twee geknakte elftallen naarstig op jacht naar de juiste vorm.

De trainers van de tweededivisionisten pakken elke strohalm krampachtig vast. De vastigheid is er nog niet, bewees de ronduit matige streekderby zaterdag op Sportpark Middelmors. VVSB was uiteindelijk de meest gelukkige: 2-3.

Vanaf minuut één was de streekderby het ultieme voorbeeld van twee zoekende ploegen. Twee elftallen zonder enige vorm. Alsof de dertienhonderd toegestroomde supporters het aanvoelden, bleek ook het publiek zich aan te passen aan het dramatische niveau op het veld. Rijnsburgse Boys - VVSB was mat, van het veld tot op de tribune.


VVSB-trainer Mark Schenning had voor het duel drastisch ingegrepen in z'n voorhoede, waar Guido Pauw de voorkeur kreeg ten opzichte van Pieter Koopman en Tommy Bekooij z'n plek terug in de basis kreeg in plaats van Loyd van der Wilden. Een sein richting z'n aanvallers na een matig optreden van het hele elftal tegen Kozakken Boys.


De wedstrijd in Rijnsburg begon mat. Maar de 1-0 vlak voor rust en de 2-0 zo'n halve minuut na de pauze gaven het thuispubliek even de dopamine in het hoofd die het zo hard nodig had. Weer leek Joël Tillema de matchwinner van de middag te worden. Maar waar VVSB voor rust zwak voetbalde, daar deed Rijnsburgse Boys dat vreemd genoeg na de 2-0 voorsprong.


Schier onbegrijpelijk vielen 'de Uien' terug qua niveau. Hoewel de Noordwijkerhouters aantoonden nog geen op elkaar ingespeeld team te zijn, begon de ploeg van Mark Schenning wonderwel in een comeback te geloven. Mo el Osrouti zorgde twintig minuten voor tijd voor de aansluitingstreffer. Daardoor werd het glimpje vertrouwen van VVSB ineens wat minder flets en groeide dat glimpje langzaam uit tot echt een sprankje hoop. "Ik zei vlak voor die goal van Mo tegen mijn stafleden Jack en Marek (Honsbeek en Kujach - red.), dat als hij binnen vijf minuten zou vallen, dat het nog een gekke middag zou kunnen worden", herinnerde de winnende coach Schenning zich.


VVSB drong ineens aan, Rijnsburgse Boys ontbrak het aan weerstand en gaf vijf minuten voor tijd op een knullige manier een penalty weg, nadat het shirtje van Tomas Arroyo getest werd op de rekbaarheid. De 2-2 van elf meter van Tommy Bekooij was het extra snufje zout dat in de etterende Rijnsburg-wond werd gegooid.


De uiteindelijk 2-3 die via de onderkant van de lat achter Van Nieuwkoop viel, zorgde in het Noordwijkerhoutse kamp voor euforische taferelen. De vreugde kwam voort uit pure opluchting, niet vanwege de flitsende 'performance' van het elftal.