Oud-voetballer Dirk Kuyt is supporter van de Beach Battle. De obstacle run heeft zich dit jaar verbonden aan de Dirk Kuijt Foundation, die het sporten door mensen met een lichamelijke beperkingen wil bevorderen (Foto: pr).

Twee keer zo veel hindernissen in tweede editie 'Beach Battle'
Laatste update: 3 oktober 2017 om 15:30

NOORDWIJK - Op zondag 8 oktober kan iedereen op het strand van Noordwijk de strijd aangaan met hindernissen.

Voor de tweede editie van de 'Beach Battle' zal er tussen de eerste en laatste afslag voor de Noordwijkse bouleverds een heuse 'battle arena' van vijf kilometer worden aangelegd. Dit jaar is het aantal hindernissen bijna verdubbeld. Geïnspireerd door militaire oefeningen zijn de obstakels uitgebreid met minder 'simpele' oefeningen, voornamelijk op verzoek van de deelnemers. Vorig jaar namen ruim 500 sporters uit binnen- en buitenland deel aan de obstacle run en de organisatie hoopt bij het vervolg op meer.

"De Beach Batlle blijft een uitdaging met jezelf,  geen race met anderen", aldus de organisatoren van het eerste uur,  Robin van Vliet en John van der Klaauw. "We hebben voor Beach Battle 2.0 goed geluisterd naar de deelnemers van vorig jaar. We zijn met hun opmerkingen aan de slag gegaan met leerlingen van het Northgo College. Vanuit hun perspectie zijn wij uitgekomen op 20 hindernissen, met name militaire oefeningen. Ook de Koninklijke Militaire Academie is aanwezig met ondersteuning en levert ook een aantal teams, wat voor de kijker natuurlijk spektakel kan opleveren.

Het parcours met de hindernissen zal ook duidelijker zijn aangelegd en bestaat uit een vierbaans lus in een achtvorm. Gelegen tussen Huis ter Duin en de Hotels van Oranje. Halverwege zal er ook een push-up terrein zijn voor de die hards. Ter hoogte van de Oranjepromenade ligt weer de start van het battle parcours. Na 1,25 kilometer kun je besluiten of je voor de 2,5, de 3,5 of voor de volledige battle gaat, de 5 kilometer. Maar niet gevreesd,  je kunt alles op je eigen tempo doen."


Van Vliet: "Wat wij dit jaar graag zouden zien is dat er ook 'team battles' plaatsvinden, dus groepen van 8 personen met elkaar de strijd aangaan. Voor hen ligt er ook een prijs in het verschiet: een achtpersoonsdiner in de Hotels van Oranje. De veiligheid staat voorop tijdens de battle. Bij elke hindernis is de EHBO aanwezig. En het is geen wedstrijd. Iedereen heeft na de start bijna zes uur de tijd om het parcours af te leggen, terwijl je er normaal gesproken anderhalf uur over zou kunnen doen. Dus eigenlijk geschikt voor iedereen. Zijn er twijfels dan zou je medisch advies moeten vragen. Voorafgaand aan de battle is er voor iedereen een warming-up, net als bij een hardloopevenement."


Van der Klaauw: "Het gaat vooral om de belevenis. En de kick iets te hebben gepresteerd. Als deelnemer krijg je na het afleggen van het persoonlijk parcours een officieel certificaat van Beach Battle Noordwijk." Van Vliet: "Voor het opbouwen van het parcours op zaterdag willen wij graag nog een oproep doen voor vrijwilligers."


Via de website kan iedereen zich individueel of als team inschrijven. De kosten van deelname zijn bij voorinschrijving  € 17,50 per persoon. Op de dag van de Beach Battle zelf betaalt men €27,50. Als team van 8 personen kan worden ingeschreven voor € 120,00  Tussen 10.00 en 14.00 uur wordt er gestart en iedereen wordt geacht binnen te zijn om uiterlijk 18.00 uur. Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar, tot 15 jaar dient men vergezeld te worden door een volwassene (18+). Voor deelnemers die van buitenaf komen stelt Beuk Touringcars weer haar parkeerterrein aan de Van Berckelweg beschikbaar. Ook verzorgt Beuk het vervoer naar en van de boulevard.weer ter beschikking  en verzorgt het vervoer naar de Beach Battle.

Meer info: http://www.beach-battle.nl