De paashaas deelt chocola uit aan bezoekers van de Oude Jeroenstoren (Foto: Jos Westgeest).

Oude Jeroenstoren weer geopend voor publiek
Laatste update: 19 april 2017 om 11:22

NOORDWIJK - Dit jaar geen gerestaureerd uurwerk, een nieuw carillon of de presentatie van een boek bij de opening van het klimseizoen van de Oude Jeroenstoren, maar de paashaas die de kinderen verraste met een chocolade lekkernij.

De opening van het seizoen viel dit jaar op paaszaterdag 15 april. Tot en met eind september kan de Oude Jeroenstoren via 147 treden elke zaterdagmiddag beklommen worden voor een fantastisch vergezicht over Noordwijk en omgeving. Sinds vorig jaar bezit de toren ook verrekijkers, waarmee nog verder gekeken kan worden dan het eigen oog reikt. De beklimming is onder leiding van een gids, die tijdens de klim uitleg geeft over allerlei wetenswaardigheden van de toren en haar geschiedenis. Buiten de zaterdagmiddag kan de toren ook beklommen worden op afspraak.


Gelijktijdig stelden zaterdagmiddag ook de beide Jeroenskerken hun deuren weer open voor publiek. Dit jaar viert de rooms-katholieke Sint-Jeroenskerk een bijzonder jubileum: 125 jaar bedevaartplaats van Jeroen,  de patroon van Noordwijk.

Zie ook de website.

 

Meer info: http://www.jeroen125.nl