Mike Hoek kopt de 1-1 binnen, maar zijn treffer zal worden afgekeurd (Foto: Johanna Wever).

SJC ligt niet echt wakker van nederlaag bij Woezik
Laatste update: 19 april 2017 om 11:16

NOORDWIJK - Kevin Schelvis is broodnuchter. De doelman van SJC baalde van het 0-2 verlies tegen de directe concurrent Woezik op paaszaterdag.

Maar treuren is er niet bij voor de goalie. Hoewel het met z'n teamgenoten nog gezellig laat werd in de kantine zit er een spreekwoordelijke kater niet in. "Een katertje na Woezik? Nee, dit hoort erbij. Wel wil hij op een rustige en 'eindelijk vrije' zondagmiddag de verloren wedstrijd verwerken. "En het had niet eens verkeerd hoeven aflopen", volgens Schelvis, die zijn ploeg vooral ongelukkig noemde in de afronding.

"We begonnen op zich best goed aan de wedstrijd en hadden ze het eerste kwartier liggen", begint de doelman zijn monoloog over de wedstrijd. "Tot echt grote kansen kwamen we niet. Daarna kwam Woezik beter in de wedstrijd, maar konden ze ook nog niet zo veel creëren. Na ruim een half uur begingen we een domme overtreding op zo'n vijftien meter van de achterlijn. De bal werd voorgeslingerd en ingekopt door Michael Jansen. Echt stom! We wisten dat ze sterk in de lucht waren. Uit scoorden zij op precies dezelfde manier."


Even later dacht SJC de stand gelijk weer gelijk te trekken. "De 1-1 van Mike Verhoek werd alleen afgekeurd voor buitenspel. Vlak voor rust peerden zij nog een bal naar voren. Ik dacht er zelf bij te kunnen maar zat mis. De tegenstander kon zo doorlopen en inschieten. Ook al stond David Verweij nog op de lijn." 0-2 was zodoende de ruststand. "In de tweede helft hebben we het nog aardig gedaan, maar waren we ongelukkig in de afronding. Er kwamen nog ballen op de paal en lat en er werd er nog één van de lijn gehaald."


Met het oog op de ranglijst verloor SJC een plekje ten opzichte van de directe tegenstander. Woezik bezit nu de tweede plaats achter koploper ADO '20. Maar ook dat zorgt niet voor zenuwen in het Noordwijkse kamp. "We kijken ook naar de derde periode", vertelt Schelvis. "En dit zijn nog inhaalduels voor de tweede periode. Alleen tegen een directe tegenstander verliezen is altijd balen. Gelukkig kunnen we het direct weer recht zetten", doelde Schelvis op het treffen op Tweede Paasdag tegen SWZ Boso Sneek.


"Al is dat voor mij als doelman natuurlijk ook makkelijk praten. Ik zal niet zo'n last hebben van zware benen. Voor Martijn Walter of onze middenvelders zal het een ander verhaal zijn. Zij zullen het wat zwaarder hebben. Maar we hebben een goede fysio, die lapt ze wel weer op."