Van Beukestein opent de festiviteiten op Koningsnacht in Valkenburg (Foto: pr).

Uiteenlopende muziekstijlen bij Castellumpop muziekfeest
Laatste update: 19 april 2017 om 10:06

VALKENBURG - Stichting Castellumpop kan bijna niet wachten op Koningsnacht en Koningsdag.

Het muziekprogramma is samengesteld uit de meest uiteenlopende muziekstijlen, zodat er voor iedereen iets leuks te doen is. Natuurlijk ontbreekt ook de Kinderspeelmiddag niet. Plaats van handeling is natuurlijk weer het Valkenburgse Castellumplein, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd in een echte feestplein met een feesttent en een gezellig terras. De feesttent en het terras zijn natuurlijk weer gratis toegankelijk.

Op Koningsnacht (26 april) is het vanaf 20.00 uur meteen knallen met Van Beukenstein. Van Beukenstein bestaat uit zes musici die hun sporen hebben verdiend in de meest uiteenlopende muziekstijlen. De liefde voor muziek is wat ze bindt en dat is wat ze je willen laten horen en zien. Niet om je te verbazen met hun verbluffende strakheid, hun vette arrangementen en hun Wall Of Sound, maar om hun publiek terug te brengen naar de decennia toen Rock nog met een hoofdletter werd geschreven.


Ook dit jaar kan er weer naar hartenlust gespeeld worden tijdens Koningsdag. De speeltruck is er weer, net als een cool springkussen en ook kun je weer prachtig laten schminken. Dit jaar worden de kosten voor de Kinderspeelmiddag vrijwel geheel gedekt door een gulle bijdrage van de Valkenburgse wijkraad.


Om 15.00 uur begint het eerste muziekoptreden van het Koningsdagprogramma. Dat wordt verzorgd door Support Act uit Katwijk. Dit keer treedt een delegatie van Support Act akoestisch op. Niet op het podium, maar bij mooi weer buiten op het terras en bij slecht weer op het binnenterras in de feesttent. Om 17.00 uur is het podium in de feesttent op het Castellumplein voor Run 4 Cover. Deze allround feestband uit de Randstad staat garant voor een feestje, dat bestaat uit de meest uiteenlopende covers uit de fifties van de vorige eeuw tot nummers van nu.


Om 19.30 uur is het tijd voor een Amsterdamse held die vooral in de jaren tachtig bekend geworden is als leadzanger van de Nederlandstalige popgroep Drukwerk: Harry Slinger. Jarenlang was Drukwerk niet weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Ook solo heeft Harry Slinger verschillende albums uitgebracht. Om 20.30 uur sluit Tony Star Koningsdag in Valkenburg af. Na zijn tv-debuut heeft zijn dj-carrière een enorme boost gekregen, Tony Star kreeg de kans om een vet goede show neer te zetten bij Star Beach op Kreta. Met zijn sterke persoonlijkheid en imposante verschijning past hij op elk feestje.