De kopgroep met geheel links Noordwijker Rob van der Niet en rechts Lisser Sebastian Langeveld (Foto: pr/Jeroen Tibbe).

Bollenstreek domineert Beach Challenge
Laatste update: 19 november 2012 om 14:28

NOORDWIJK - Met maar liefst drie renners in de top zes domineerde de Bollenstreek afgelopen zaterdag de Rabobank Beach Challenge.

Voor de atb-strandrace van Scheveningen naar Noordwijk en terug gingen zaterdagochtend ruim 1000 mountainbikers van start. Aan de start stonden diverse profs zoals Bauke Mollema (Rabobank) en Lisser Sebastian Langeveld (Orica/GreenEdge).

 

Gelijk vanuit het vertrek reed er een kopgroep van vijf man weg. Langeveld zat er direct bij, Mollema miste de slag en kwam in een achtervolgend groepje van tien renners. Langeveld werd in de kopgroep vergezeld door zesvoudig winnaar en Nederlands kampioen Ramses Bekkenk, Stefan Vreugdenhil, Michel Achterberg en Noordwijker Rob van der Niet.

 

Bij de passage van Katwijk bleek de voorsprong van het vijftal een minuut, wat de rest van de wedstrijd zo bleef. Achterberg moest na een tempoversnelling van Bekkenk echter passen, waardoor de kopgroep werd gereduceerd tot een kwartet. In de duinen van Noordwijk en de Katwijkse Uitwatering bleef de groep samen. Onderweg waren er wel diverse demarrages, echter werden deze door de straffe tegenwind en een goede samenwerking teniet gedaan.

 

Bij de opgang naar de Scheveningse boulevard bleek waarom Ramses Bekkenk deze wedstrijd reeds zes keer heeft gewonnen. Hij reed gemakkelijk omhoog en kwam met lichte voorsprong op de rest binnen. Vreugdenhil eiste de tweede plek voor zich op en Van der Niet reed naar de laatst overgebleven podiumplek. Langeveld moest genoegen nemen met een plek net naast het podium.

 

Achter de kopgroep sprintte Noordwijkerhouter Roy Rotteveel naar een verdienstelijke zesde plaats. Daarmee toonde de renner van RTV De Bollenstreek aan dat zijn overgang naar de Swabo-ploeg meer dan terecht is.